Soorten Honing

Honing bestaat in allerlei soorten…

Heb je ook een beetje moeite met welke honing je moet kiezen? Er bestaan zo veel verschillende soorten honing! Welke soorten zijn er eigenlijk? Hoe kan een bij verschillende soorten honing maken? En wat zegt een soort over de smaak van honing?

Honing bestaat in allerlei soorten. Het is een kwestie van smaak welke je het lekkerst vindt. Om erachter te komen welke honingsoort je het lekkerst vindt, hoef je ze echt niet allemaal uit te proberen! Als je verder leest, kom je een handige tabel tegen die je kan helpen bij het maken van een honingkeuze. Maar eerst een korte uitleg hoe we aan verschillende honingsoorten komen.

Hoe maakt een bij verschillende soorten honing?

Voordat we kijken welke honingsoort welke smaak heeft, kijken we eerst hoe verschillende soorten honing gemaakt worden. Want wat bepaalt nou eigenlijk een honingsoort?

De bloemen

Voor een bij maakt het niet zo veel uit van welke bloem de nectar komt. Als een imker zijn bijen meeneemt naar velden waar massaal een bepaalde soort bloem voorkomt, zal de bij voornamelijk haar nectar uit die bloemen halen. Als de bijen bij een fruitboomgaard zitten, krijg je fruithoning. Zet je de bijen op de hei, dan heb je heidehoning. Het is dus de soort bloem waar de honingbij haar nectar uithaalt, die bepaalt wat de honingsoort wordt.

Bloemenhoning

Bloemenhoning heeft meestal een neutrale smaak. Toch kan de ene bloemenhoning een heel andere smaak hebben dan een andere bloemenhoning. Dit komt dan omdat de bijen uit verschillende bloemen hun nectar hebben gehaald.

In onze Product Blog bespreken wij een aantal verschillende soorten honing.

met de daarbij behorende smaak, kleur, vloeibaarheid en waarvoor je het kunt gebruiken. Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit het honingassortiment, want er bestaan nog veel meer soorten honing!

De prijs van honing

Hoe moeilijker het is om de honing te maken, hoe hoger de prijs wordt. Heidehoning is meestal duurder dan andere soorten honing vanwege schaarste aan heidevelden. De prijs van honing kan ook hoger worden vanwege de speciale, medicinale eigenschappen van honing.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *