Media Downloads

Ecohoning publiceert regelmatig product gerelateerde documenten welke u onderstaand kunt vinden. Het is mogelijk deze documenten te downloaden en deze offline op u gemak eens te lezen. de auteursrechten van deze documenten horen toe aan de auteur van het werk en alle door de auteur opgelegde rechten zijn op deze documenten van toepassing. Het verder verspreiden van deze documenten is niet toegestaan.

Aziatische pollen in de biologische acacia Honing van de Traay. honing dus niet 100% uit Roemenie Test Honing - Verbloemde waarheid - Consumetengids 2014 Test Honing – Verbloemde waarheid – Consumetengids 2014 (622 KB)

Algemene Voorwaarden Ecohoning-2015 Algemene Voorwaarden Ecohoning-2015 Algemene Voorwaarden Ecohoning-2015 (87 KB)

Bij een GGD wordt melding gedaan van een baby van een half jaar oud die een kwart boterham met honing heeft gegeten. Kan de baby nu botulisme oplopen? Welke maatregelen kunnen nog worden genomen?Baby eet honing, is er een risico op infantiel botulisme? Baby eet honing, is er een risico op infantiel botulisme? (50 KB)

Voor de imker die zijn bijenkast opent, moet het een verbijsterend gezicht zijn: leeg. Alle werksters zijn verdwenen. Hoe kan dat? In de raten zit voldoende wintervoedsel, maar waar zijn de bijen gebleven? Dit is het mysterie van de verlaten kasten. Een bijenkast waar in de zomer nog volop bijen omheen zoemden, kan opeens doodstil en leeg zijn. Het verschijnsel is voor het eerst benoemd in de VS in 2006, maar in Europa stuiten bijenhouders op dezelfde symptomen. Deze bijenverdwijnziekte lijkt Bijensterfte, een recept voor honger Engels Bijensterfte, een recept voor honger Engels (2335 KB)

Voor de imker die zijn bijenkast opent, moet het een verbijsterend gezicht zijn: leeg. Alle werksters zijn verdwenen. Hoe kan dat? In de raten zit voldoende wintervoedsel, maar waar zijn de bijen gebleven? Dit is het mysterie van de verlaten kasten. Een bijenkast waar in de zomer nog volop bijen omheen zoemden, kan opeens doodstil en leeg zijn. Het verschijnsel is voor het eerst benoemd in de VS in 2006, maar in Europa stuiten bijenhouders op dezelfde symptomen. Deze bijenverdwijnziekte lijkt Bijensterfte, een recept voor honger NL. Bijensterfte, een recept voor honger NL. (1231 KB)

Bijen kweken wint al een tijdje aan populariteit. De laatste maanden lijkt de bij ook haar plaatsje te veroveren in de beleidsplannen van gemeenten. De bij wint aan belang De bij wint aan belang (161 KB)

Je kan niet zeggen dat het EKO-keurmerk terug is van weggeweest, want het is nooit weggegaan. Maar het is zichzelf wel opnieuw aan het uitvinden. De Wederopstanding van het EKO-keurmerk De Wederopstanding van het EKO-keurmerk (197 KB)

Biologische landbouw voorziet mensen tot in lengte van jaren, zonder uitputting van grondstoffen en bodem, van uitstekend en vitaal voedsel dat respectvol en zonder kunstgrepen is geproduceerd. We gaan niet voor korte termijn maximale productiviteit maar voor lange termijn optimale opbrengst……….EKO-code Handel & verwerking EKO-code Handel & verwerking (2712 KB)

Bijen sterven massaal, ook in Nederland. Het probleem is groot en urgent, en krijgt steeds meer aandacht in media en politiek. GP Bijenrapport sierteelt GP Bijenrapport sierteelt (2987 KB)

Supermarkten kunnen bijensterfte tegengaan Hoe BijVriendelijk is jouw supermarkt? Hoe BijVriendelijk is jouw supermarkt?(2376 KB)

Honing in de medische wereld Honing in de medische wereld Honing in de medische wereld (361 KB)

Door slim samen te werken met de natuur, maak je van de (achter)tuin een veilige en aantrekkelijke plek voor bijen. Maak van je tuin een bijenparadijs Maak van je tuin een bijenparadijs (1074 KB)

Onderzoek naar de waarde van het EKO-keurmerk onder Nederlandse boodschappers Meerderheid kent het EKO-keurmerk Meerderheid kent het EKO-keurmerk (455 KB)

vaststelling van bepalingen ter uitvoering van Verordening van de Raad inzake de biologische productie en de etikettering van biologische producten, wat de biologische productie, de etikettering en de controle betreftRegelgeving biologische honing Regelgeving biologische honing (844 KB)

Het EKO-keurmerk is een privaatrechtelijk keurmerk van Stichting EKO-keurmerk dat uitsluitend is bedoeld voor zogenaamde volledig biologische producten. Het gebruik van het EKO-keurmerk is niet verplicht, maar als het gebruikt wordt, dient aan de in dit reglement opgenomen voorwaarden te worden voldaan. Reglement EKO-keurmerk Reglement EKO-keurmerk (116 KB)

Seizoensgebonden_Voeding, Gebruik deze handige groente- en fruitkalender om per maand te ontdekken van welke groenten en vruchten je kunt genieten. Seizoensgebonden_Voeding Seizoensgebonden_Voeding (334 KB)

Zijn bijen geen dieren voor Intratuin-reactie Greenpeace Zijn bijen geen dieren voor Intratuin-reactie Greenpeace Zijn bijen geen dieren voor Intratuin-reactie Greenpeace (1793 KB)