Koninginnegelei (Royal Jelly)

De gelei is speciaal voor de bijenkoningin gemaakt

Koninginnegelei (ook wel Royal Jelly genoemd) is een waardevol bijen product. De gelei is speciaal voor de bijenkoningin gemaakt, maar ook jij kunt er gebruik van maken!

In een bijenkorf wordt Koninginnegelei speciaal en alleen voor de koningin en de larven gemaakt. De gelei is erg kostbaar. Dat de jaarlijkse oogst van de gelei ongeveer 250 gram tot 500 gram per bijenkast bedraagt, zegt je waarschijnlijk al genoeg! De gelei is niet alleen kostbaar, maar ook nog eens zeer waardevol. Hoe waardevol? En wat kan jij ermee? Lees verder om van alles over deze kostbare gelei leren.

Wat is Koninginnegelei?

Koninginnegelei wordt ook wel “Royal jelly” genoemd. Royal jelly is eigenlijk de Engelse benaming voor Koninginnegelei.

Koninginnegelei is een melkachtige stof die door de honingbijen speciaal voor de koningin en larven gemaakt wordt. Werksters mengen honing en bijenpollen met een afscheiding die uit de speekselklieren van de bij komt. Het mengsel is de Koninginnegelei. Deze gelei is voedsel voor alle larven in het bijennest. Het maakt niet uit of ze werksters, mannetjes of koninginnen worden. Het verschil komt later. De gewone larven krijgen de gelei maar 3 dagen lang te eten terwijl de koningin de rest van haar leven de gelei zal eten. Het speciale voedsel zorgt ervoor dat de koningin groter groeit en langer leeft dan alle andere bijen. Hierdoor kan ze het bijennest in stand houden en voor vruchtbare nakomelingen zorgen.

De vitamines en stoffen in Koninginnegelei

In de waardevolle gelei zitten veel antioxidanten en vitaminen. De vitaminen die de gelei rijk is, zijn voornamelijk de vitamines B. Vooral vitamine B5 en B6 komen veel voor. Maar ook vitamine C, mineralen, eiwitten en antibacteriële stoffen zijn aanwezig in de kostbare gelei.

De kracht van Koninginnegelei

De kracht waarom de gelei zo gewild is bij de mensen, is toch wel vanwege haar verjongende kracht. De gelei heeft de kracht om cellen te vernieuwen, om je cholesterol te verlagen en je doorbloeding te verbeteren.

Koninginnegelei in crèmes en pilletjes

Dankzij de vitamines, mineralen en antioxidanten wordt de gelei vaak als voedingssupplement gebruikt. Koninginnegelei is dan ook verkrijgbaar in handige pilletjes, maar is ook vaak verwerkt in crèmes.

Koninginnegelei pilletjes

De pilletjes kunnen gebruikt worden om je algehele weerstand omhoog te krijgen. Ook voor (over)vermoeidheid, stress, depressie, vitaminetekort of spijsverteringsproblemen kunnen de pilletjes ingezet worden.

Koninginnegelei in crèmes

Je zult regelmatig zien dat de kostbare gelei in crèmes is verwerkt. Crèmes waarin de gelei verwerkt wordt, kan uierzalf zijn, maar ook bijvoorbeeld gezichtscrème. Gezichtscrèmes waarin Koninginnegelei verwerkt zit, werken oppeppend voor de huid. Dankzij de gelei krijgt de huid een betere doorbloeding. Hierdoor zal de huid elastisch blijven en je zult er dus langer jonger uit blijven zien.

Dosering en gebruik

De Koninginnegelei kan gebruikt worden als ondersteuning bij het sneller herstellen na ziekten. Je kunt de gelei ook gebruiken als een algemeen versterkende kuur. Meestal duurt een kuur zo’n 20 tot 30 dagen waarbij je dagelijks 1 gram gelei inneemt. De kuur mag je 2 tot 3 keer per jaar herhalen.

Onthoud altijd dat koniginnegelei geen wondermiddel is! Bij ernstige klachten is het altijd verstandig om een huisarts te bezoeken.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *