Honing is het nieuwe suiker

Sommige mensen gebruiken al honing in hun thee, puur omdat het lekker smaakt. Weinig mensen weten echter dat deze zoetstofvervanger ook gezonder is dan suiker

In tegenstelling tot zoetstoffen als aspartaam, is honing een lekkere en vooral gezonde vervanger voor suiker. De antioxidanten in honing hebben een heilzame werking voor het hart, en hoewel er meer calorieën in zitten dan suiker (21 tegen 16), zul je er niet snel door aankomen. Hoe dat kan? Recente studies hebben aangetoond dat zwaarlijvige mensen die tweeënhalve ons honing per dag aten, gewicht verloren en hun cholesterol aanzienlijk zagen dalen. Er zijn zelfs wetenschappers die beweren dat honing goed is voor het geheugen en angstgevoelens tegengaat.

Heb je een energie-boost nodig voor het sporten? Het vloeibare goud bevorderd ook de prestaties tijdens inspannende oefeningen. Experts zijn er echter nog niet over uit hoeveel van dit bijenproduct het effectiefst werkt, maar Nicola Starkey van de Universiteit van Waikato in Nieuw-Zeeland zegt dat honing sowieso de perfecte vervanger van suiker is. “Honing is gezonder, geeft meer energie en brengt je thee of koffie beter op smaak. Wat wil je dan nog meer?”

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *