Honing het laatste geheim van de natuur

De etherische olie en andere stoffen in honing hebben een stimulerende werking op het zenuwstelsel en de bloedsomloop. Daarom wordt honing in de volksmond ook wel eens balsem voor de zenuwen genoemd. Tegelijkertijd is het een echte hartversterker. Men weet dat honing een heel bijzonder effect op de bloedstuwingsactiviteiten van het hart heeft.

De in honing aanwezige stoffen zoals ijzer, mangaan en kobalt bevorderen de aanmaak van bloed. Daarnaast heeft honing de specifieke voedings- en geneeskrachtige eigenschappen van de planten waaruit de nectar afkomstig is.

Honing is meer dan alleen een voedingsmiddel en geneesmiddel, ook al wordt het in laatste functie al sinds de oudheid zeer hoog gewaardeerd. Honing heeft zelf een eigen toepassing in de geneeskunde met de apitherapie. Deze tak van de natuurgeneeskunde houdt zich uitsluitend bezig met de geneeskrachtige werking van bijenproducten.
HONING: TOEPASSINGEN

– Het doden van bacteriën
– Het kalmeren van de zenuwen
– Ter bevordering van een goede nachtrust
– Behandeling van uiterlijke wonden en bij brandwonden
– Ontsteking in de maag en darmen
– Aandoeningen van de bronchiën
– Diarree

Daarnaast is honing geschikt voor toevoeging aan badwater, voor wassen en voor inwrijven en gebruik in kompressen.

Gezond zoet
– Rijk aan de vitamines B en C
– Mineralen calium (kalk), fosfor, kalium, magnesium, natrium en ijzer
– Bevat sporen van koper, mangaan en jodium
– Bron van gemakkelijk ongeraffineerde en verteerbare suikers. De suiker in honing geeft energie en heeft een kalmerende uitwerking.

Begin de dag met een gezonde opkikker
Kom je ’s morgens maar moeilijk op gang, drink dan voor het ontbijt deze oppepper: meng door een glas lauw water een dessertlepel honing met het sap van een halve citroen. Met kleine slokjes drinken. Een simpel maar oergezond gezondheidsdrankje dat je lichaam reinigt, de stoelgang bevordert en heilzaam werkt op een onzuivere huid.

Toegevoegd na 3 minuten:
Een natuurlijke energiebron
Sportlui weten het maar al te goed: suiker kan een plotse energiestoot geven. De suikers in honing zijn vooral glucose en fructose. Recent onderzoek bewijst dat het precies die natuurlijke suikers zijn, die helpen vermoeidheid tegen te gaan en prestaties te verhogen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *