Honing en Kaneel

Honing en Kaneel

Heb je ooit gehoord van de combinatie van honing en kaneel? De combinatie tussen de 2 krachtige producten van de natuur is meer dan alleen lekker!

Honing en kaneel worden beide decennia gebruikt voor hun genezende krachten. Honing is gezond, maar kaneel ook! En wat denk je wat er gebeurt als je ze met elkaar combineert? Lees verder en ontdek wat honing samen met kaneel voor je kan betekenen.

Waarom de combinatie van honing en kaneel

Zowel honing als kaneel hebben elk apart van elkaar bijzondere eigenschappen. De etherische olie uit kaneel is een grote leverancier van antioxidanten en dan met name polyfenolen. Deze stoffen heeft je lichaam nodig om gezond te blijven. Honing heeft als speciale eigenschap dat het enzymen bevat die waterstofperoxide aanmaken. Waterstofperoxide is een verbinding tussen waterstof en zuurstof. Deze verbinding werkt als een ontsmettingsmiddel.

Als je beide stoffen met elkaar combineert heb je van allebei de meest krachtige geneeskrachtige stoffen! Er zijn een aantal eigenschappen die honing en kaneel allebei hebben. Dit zijn vooral de antibacteriële stoffen. Dankzij de combinatie van honing en kaneel heb je nu een sterk middel dat slechte bacteriën en schimmels kan doden.

Gebruik honing met kaneel als een natuurlijk geneesmiddel

Een mix van honing en kaneel kan als een krachtig medicijn werken. Lees hieronder waar je het natuurlijk geneesmiddel allemaal voor kunt gebruiken.

Let er wel op dat je altijd een bezoek aan de huisarts doet wanneer je met ernstige lichamelijke klachten te maken hebt.

Insectenbeten

Lastige, jeukende insectenbeten stoppen met jeuken als je er een mengsel van honing en kaneelpoeder op smeert. Herhaal dit elke paar uur totdat de insectenbeet helemaal gestopt is met jeuken.

Hartkwalen

Houd je hart gezond door brood te eten met honing en kaneelpoeder in plaats van jam of kaas! Het nieuwe broodbeleg is ook nog eens lekker!

Blaasontsteking en verkoudheid

Doe wat kaneelpoeder en wat honing in een glas met lauwwarm water. Ben je gevoelig voor het krijgen van blaasontsteking of verkoudheid? Drink dit drankje dan regelmatig om ontstekingen te voorkomen.

Cholesterol

Verlaag je cholesterol door regelmatig thee met kaneelpoeder en honing te drinken.

Puistjes

Maak een pasta van kaneelpoeder en honing. Smeer deze pasta over de puistjes net voor het slapengaan. De volgende dag kan je de pasta weer van je gezicht afwassen. Herhaal dit elke avond tot de puistjes weg zijn.

Slechte adem

Doe wat kaneelpoeder en honing in een glas water. Gorgel een paar minuten met dit drankje en je slechte adem is weg!

Onderhoud je lichaam met honing en kaneel

Het liefst willen we natuurlijk nooit ziek worden. Om zo min mogelijk ziek te worden, is het belangrijk om je immuunsysteem sterk en gezond te houden. Je immuunsysteem blijft gezond wanneer je een gezonde levensstijl hebt.

Een mengsel van kaneelpoeder en honing past prima bij een gezonde levensstijl. Probeer deze gezonde stoffen vaker in je voedingspatroon toe te passen en blijf op deze manier gezond! Honing met kaneel is bijvoorbeeld heerlijk als beleg op brood of in de thee!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *