EKO-keurmerk

Het EKO-keurmerk geeft aan dat het product afkomstig is van de biologische landbouw.

Er zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Boeren gebruiken geen genetische modificeerde zaden en veehouders hebben een diervriendelijke werkwijze.

Over het algemeen zijn biologische producten net zo gezond en veilig als niet-biologische producten.

Omschrijving

Het EKO-keurmerk geeft aan dat het product afkomstig is van de biologische landbouw. De biologische landbouwnormen zijn gebaseerd op behoud van milieunatuur en landschap en het welzijn van dieren. Er zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Boeren gebruiken geen genetische modificeerde zaden en veehouders hebben een diervriendelijke werkwijze.

Over het algemeen zijn biologische producten net zo gezond en veilig als niet-biologische producten.

Welke producten dragen het keurmerk?

Er zijn diverse producten met het EKO-keurmerk zoals groenten, broodfruitmelk en melkproducten, eierenvleesbier en wijn.

Daarnaast bestaan er biologische producten die het EKO-keurmerk niet dragen. Als een producent alleen het woord ‘biologisch’ gebruikt om aan te geven dat het product biologisch is geproduceerd, moet het product, net als producten met een EKO-keurmerk, aan de eisen van de Europese verordening voldoen.

Naleving

De naleving van de regels van het EKO-keurmerk wordt namens de overheid gecontroleerd door Skal. Deze organisatie controleert de totale productieketen, vanaf het land en de stal tot in de winkel. Biologische producten uit het buitenland zijn vaak alleen te herkennen aan het biologisch keurmerk van het betreffende land.

Uitgever

Stichting Skal, www.eko-keurmerk.nl

Controle

Stichting Skal, www.skal.nl, erkend door de Raad voor Accreditatie.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *