Bloemenhoning Creme

Door de verscheidenheid aan verzamelde nectar…

Bloemenhoning komt van nectar uit verschillende bloemen. De bijen kiezen zelf hun bloemen uit. Elke bloemenhoning is dus verschillend!

Er zijn ontelbare soorten bloemen, planten en bomen waar bijen hun nectar vandaan kunnen halen. De eigenschappen van bloemenhoning hangt sterk af van het jaargetijde en waar de honing vandaan komt.

Unieke eigenschappen

Het unieke aan bloemenhoning is dat geen enkele honing hetzelfde is. De smaak, geur en kleur is afhankelijk van het jaargetijden en waar de honing vandaan komt. Zelfs de vorm van de honing varieert. Zo kun je vloeibare en crèmeachtige honingsoorten vinden. Ook bestaan er lente- of zomerhoningen. Lentehoning komt van bloemen die in de lente groeien. Zomerhoning komt van bloemen die in de zomer groeien.

De geur en smaak

Door de verscheidenheid aan verzamelde nectar, heeft de honing geen eigen specifieke smaak en geur. Meestal heeft deze honing een beetje een neutrale smaak en zal altijd zoet zijn. Doordat de honing geen echte specifieke smaak heeft, wordt hij door bijna iedereen lekker gevonden.

Het gebruik

Bloemenhoning bestaat zowel in crèmeachtige als vloeibare vorm. De crèmeachtige honing is vanwege de makkelijke smeerbaarheid vooral geschikt voor op brood. Zowel vloeibare als de crèmeachtige honing kan gebruikt worden in koffie, thee en yoghurt.

Voor imkers is het niet heel erg moeilijk om honing te krijgen waarvan de nectar uit verschillende bloemen komt. De honingbijen kunnen op een willekeurig bloemveld gezet worden en ze beginnen met het verzamelen van de nectar.

Bloemenhoning tegen kwaaltjes

Elke bloemenhoning is anders in samenstelling. De medicinale eigenschappen kunnen dus ook variëren. Deze honingsoort is dan ook niet gericht op een bepaalde soort kwaal. Gebruik de honing bij een verkoudheid of bij andere algemene kwalen zoals op onze website meerdere maal beschreven is.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *