Bijenvolklucht Therapie COPD

Bijenvolklucht Therapie

Herkomst

De typische geur van bijenwas wordt door bijna iedereen, ook kinderen of volwassenen, ervaren als zeer aangenaam. Sinds de mens honingbijen domesticeert, zijn er altijd imkers geweest die met ontwerpen kwamen, waarmee het mogelijk was om de heilzame bijenvolklucht zonder direct contact met de bijen in te ademen. Zo ook Hans Munsch, een imker uit Ochsenhausen, Duitsland, die door een schedelbreuk en meningitis lange tijd vreselijke hoofdpijn had. Alleen tijdens het werk met zijn bijen en in het bijenhuis vond hij verlichting van de pijn. Eerst schreef hij dit toe aan het ontspannende aspect van zijn werk met de bijen, maar door gerichte toepassing en observatie kwam hij erachter dat het daadwerkelijk de bijenvolklucht was die dit positieve effect gaf.

Inhoudsstoffen

Bijenvolklucht bevat vele vluchtige stoffen uit honing, propolis, pollen en was. Het zijn vooral etherische substanties, geurstoffen en flavonoïden. Deze stoffen hebben een helend effect op het bronchiale slijmvlies.

Meer weten over de inhoudsstoffen, werking en toepassingen van Bijenvolklucht Therapie? – U vindt hier meer informatie over ApiAir – Bienenstockluftgerät von Hans Musch

Bron: http://bee-healthy-apitherapie.nl/apitherapie/bijenvolklucht-therapie/

Bron: https://www.apiair-musch.de/deutsch/apiair/

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *